សារពីព្រឹទ្ធបុរសមហាវិទ្យាល័យ

លោក ស៊ុំ សុចិន្តា

វិស័យទេសចរណ៍និងបដិសណ្ឋារកិច្ចត្រូវបានរដ្ឋាភិបាលចាត់ទុកជាវិស័យអាទិភាពដើរតួជា “មាសបៃតង” រួមចំ៉ណែកដល់ការអភិឌ្ឍនសេដ្ឋកិច្ច សង្គមតាមរយៈការបង្កើតនិងបង្កើនឱកាសការងារ បង្កើនប្រាក់ចំណូលជូនប្រជាពលរដ្ឋដោយផ្ទាល់និងប្រយោល ដែលជម្រុញការនាំចេញនៅនឹងកន្លែង។ ក្នុងនោះយើងខ្ញុំបាននឹងកំពុងយកចិត្តទុកដាក់ខ្ពស់ក្នុងការលើកកម្ពស់គុណភាពសេវាកម្មទេសចរណ៍ តាមរយៈជម្រុញនិងបណ្តុះបណ្តាលជំនាញថ្មីបន្ថែមដល់អ្នកបម្រើការងារក្នុងវិស័យទេសចរណ៍ដែលជាតម្រូវការទីផ្សារទេសចរណ៍ទាំងបរិមាណនិងគុណភាព។

តាមរយៈនេះ ខ្ញុំបាទសូមលើកទឹកចិត្តដល់សិស្សនិស្សិតនិងសាធារណជនទាំងអស់ចាប់អារម្មណ៍និងឆ្លៀតឱកាសចូលរួមសិក្សាលើមុខជំនាញទេសចរណ៍និងបដិសណ្ឋារកិច្ច ព្រមទាំងជំនាញសិល្បៈនៃការចម្អិនម្ហូបអារហារដែលជាផ្នែកមួយនៃ Food & Beverage ដើម្បីបង្កើនកម្រិតជីវភាពរស់នៅនិងពង្រីកសេវាទេសចរណ៍នៃព្រះរាជាណាចក្រកម្ពុជាឱ្យកាន់តែប្រសើរឡើង ។

អត្ថប្រយោជន៍

  • សិក្សាជាមួយសាស្ត្រាចារ្យដែលបញ្ចប់ការសិក្សាពីបរទេសនិងមានបទពិសោធន៍ជាច្រើនឆ្នាំនៅក្នុងក្រុមហ៊ុនទេសចរណ៍ មគ្គុទេសក៏ទេសចរណ៍ សណ្ឋារគារ និងភោជនីយដ្ឋាន ។
  • សិក្សាផ្តោតលើទ្រឹស្តី ៣០% និងអនុវត្តជាក់ស្តែង ៧០% ។
  • បន្ទប់ទ្រឹស្តីនិងអនុវត្តបំពាក់ដោយឧបករណ៍សម្ភារទំនើប ។
  • កម្មវិធីសិក្សាស្របតាមតម្រូវការទីផ្សារការងារជាតិនិងអន្តរជាតិ។
  • អំឡុងពេលសិក្សា និស្សិតនឹងមានកន្លែងចុះកម្មសិក្សាការងារនៅតាមសណ្ឋារគារ ភោជនីយដ្ឋាន និងក្រុមហ៊ុនទេសចរណ៍ល្បី។
  • និស្សិតនឹងធ្វើដំណើរទស្សនកិច្ចសិក្សា ២ដងក្នុង១សប្តាហ៍។
  • បន្ទាប់ពីបញ្ចប់ការសិក្សា និស្សិតមានឱកាសទទួលបានការងារធ្វើដោយទទួលបានប្រាក់បៀវត្សរ៍សមរម្យតាមរយៈមហាវិទ្យាល័យផ្ទាល់។
  • និស្សិតអាចស្នាក់នៅអន្តេវាសិកដ្ឋានរបស់វិទ្យាស្ថាន ដោយបង់ថ្លៃស្នាក់នៅក្នុងតម្លៃពិសេសបំផុត។
  • វិទ្យាស្ថានមានរថយន្តសម្រាប់ដឹកជញ្ជូនសិស្ស-និស្សិត។
ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្រ ជំនាញគ្រប់គ្រងទេសចរណ៍និងបដិសណ្ឋារកិច្ច
ឆ្នាំសិក្សាឆមាសមុខវិជ្ជា
ឆ្នាំទី២ឆមាសទី១
  • General English
  • Korean
  • Microsoft Powerpoint
  • Principle of Accounting
  • Statistics for business I
  • Micro-economics
  • Hospitality for Tourism Business
  • Tourism Law
ឆ្នាំទី២ឆមាសទី២
  • General English
  • Korean
  • Statistics for business II
  • Macro-economics
  • Consumer Behavior for Tourism
  • Productivity and Service Quality
  • Front office operations
  • Food and Beverage Production I
ឆ្នាំទី៣ឆមាសទី១
  • General English
  • Korean
  • English for Tourism and Hospitality I
  • Financial Management
  • Housekeeping Operations
  • Airline Ticketing
  • Tourism Economics
  • Food and Beverage Production II
ឆ្នាំទី៣ឆមាសទី២
  • General English
  • Korean
  • English for Tourism and Hospitality II
  • Tourism Transportation Management
  • Meeting, Incentives, Convention, and Exhibition
  • Food and Beverage Production III
  • Accounting for Tourism and Hospitality
  • Tour Guide Methodology
ឆ្នាំទី៤ឆមាសទី១
  • General English
  • Korean
  • English for Tourism and Hospitality III
  • Human Resource Management
  • Agrotourism
  • Restaurant Management
  • Ecotourism
  • Research Methodology
ឆ្នាំទី៤ឆមាសទី២
  • Tourism Management
  • Hotel Management
  • Vocational Consciousness
  • Research Study(Thesis Writing)
ថ្នាក់បរិញ្ញាបត្ររង ជំនាញសិល្បៈនៃការចម្អិនអាហារ
ឆ្នាំសិក្សាឆមាសមុខវិជ្ជា
ឆ្នាំទី១ឆមាសទី១
  • Vocational Consciousness
  • Physical Education
  • General English
  • English for Culinary
  • Storage and Care of Materials
  • Food Processing I
  • Food and Beverage Service
  • Western Cuisine
ឆ្នាំទី១ឆមាសទី២
  • Entrepreneurship
  • General English
  • English for Culinary
  • Menu Development
  • Food Processing II
  • Kitchen Management
  • Bread and Baking
  • Khmer Cuisine
ឆ្នាំទី២ឆមាសទី១
  • Basic and intermediate pastry techniques
  • Chinese Cuisine
  • Japanese Cuisine
ឆ្នាំទី២ឆមាសទី២
  • Bar Cocktail Operation
  • Korean Cuisine
  • Internship Program

គ្រប់គ្រងទេសចរណ៍និងបដិសណ្ឋារកិច្ចុ
Tourism & Hospitality Manag.

$700
$700
  • បរិញ្ញាបត្រ (៤ឆ្នាំ)

សិល្បៈនៃការចម្អិនអាហារ
Culinary Art

$800
$800
  • បរិញ្ញាបត្ររង (២ឆ្នាំ)
Coming Soon

ផលិតកម្មម្ហូបអាហារនិងភេសជ្ជៈ
Food & Beverage Production

$700
$700
  • សញ្ញាបត្របច្ចេកទេសនិងវិជ្ជាជីវៈ (១ឆ្នាំ)

ជំនាញធ្វើនំ
Bakery

$700
$700
  • វិញ្ញាបនបត្រវិជ្ជាជីវៈ (៦ខែ)

ជំនាញក្រឡុកស្រា
Bar Cocktail

$700
$700
  • វិញ្ញាបនបត្រវិជ្ជាជីវៈ (៦ខែ)

ជំនាញចុងភៅ
Cookery

$700
$700
  • វិញ្ញាបនបត្រវិជ្ជាជីវៈ (៦ខែ)

ជំនាញធ្វើបង្អែម
Pastry

$700
$700
  • វិញ្ញាបនបត្រវិជ្ជាជីវៈ (៦ខែ)

បន្ទាប់ពីនិស្សិតបញ្ចប់ការសិក្សានឹងក្លាយខ្លួនជា៖

  • ថ្នាក់ដឹកនាំ បុគ្គលិក ស្ថាប័នរដ្ឋ ផ្នែកទេសចរណ៍
  • ម្ចាស់និងនាយកគ្រប់គ្រងក្រុមហ៊ុនទេសចរណ៍
  • អ្នកជំនាញកក់និងលក់សំបុត្រយន្តហោះ (Airline Tecketing)
  • អ្នករៀបចំដំណើរកំសាន្តប៉ិនប្រសព្វ (Tour Operator)
  • មគ្គុទេសក៏ទេសចរណ៍ និងអ្នកដឹកនាំភ្ញៀវក្នុងស្រុកនិងក្រៅស្រុក (Tour Guide)
  • ប្រធានគ្រប់គ្រងរមណីយដ្ឋានទេសចរណ៍ និងកសិទេសចរណ៍
  • ម្ចាស់សណ្ឋារគារ រីស៊ត និងអាជីវកម្មសណ្ឋារគារ
  • នាយកប្រតិបត្តិ និងគ្រប់គ្រងលើសណ្ឋារគារ និងភោជនីយដ្ឋាន
  • អ្នកគ្រប់គ្រងសេវាកម្មម្ហូបអាហារនិងភេសជ្ជៈ
  • អ្នកគ្រប់គ្រងការិយាល័យជួរមុខ (Front Office) និងគេហកិច្ច(Housekeeping)ក្នុងសណ្ឋារគារ

ទំនាក់ទំនង

  • លោកស្រី ហេង ចរិយា (092​ 959585)
  • លោក ហ៉ីង ថាវ៉ាត់ (096 363 2278/097 888 4736)

ខិតប័ណ្ណផ្សព្វផ្សាយ